Страхова подія Оплата Viber бот Email
#Лайф-хак від ТАС

Ліфт, НЛО та інші неприємності…

Анастасія Ведишева
26.10.2018
7хв
842
0

Як влучно помітив Джон Ленон: “Життя - це те, що трапляється з тобою, поки ти активно будуєш інші плани”.

Ось, наприклад, біжиш зранку на роботу, прокручуєш в голові текст доповіді для шефа, сідаєш у ліфт і тут він - вжжжж…. і застрягає між поверхами!
Мабуть, з кожним таке траплялось хоча б раз у житті.

Що спеціалісти рекомендують робити в цій ситуації?

  1. Не панікувати :) Частіше за все люди накручують себе думками про те, що вони задихнуться або що ліфт почне падати. Хочемо вас заспокоїти - шахти ліфту вентилюються, а в самому ліфті є отвори, отже, свіже повітря вам гарантоване. До того ж, кабіни обладнані системами екстреного гальмування, що надійно зафіксують ліфт навіть у разі обриву канатів (якщо ж справність та загальний стан ліфту викликає у вас підозру ще до посадки, краще не користуватись ним взагалі).

  2. Натисніть кнопку виклику диспетчера та дотримуйтесь його рекомендацій.

  3. Якщо у вас є мобільний, зателефонуйте в аварійну службу. Зазвичай, її номер знаходиться на стіні ліфта. Проте, рекомендуємо, про всяк випадок, подбати про таку ситуацію заздалегідь - погуглити та записати у мобільний контакти такої служби у вашому місті.
    Також не забудьте повідомити шефа, що затримаєтесь :)

  4. Якщо так сталося, що кнопка виклику диспетчера не працює, а мобільний ви забули вдома (іноді щастить по-крупному!), не соромтеся голосно покликати на допомогу та попросіть повідомити службу про поломку.

  5. Якщо почуваєтесь недобре у замкненому просторі, сядте на підлогу та обіпріться спиною об стіну - це полегшить ваш стан.

Чого робити неможна?

  • Відкривати двері ліфта самотужки

  • Пригати в кабіні та намагатись розкачати її

  • Нажимати на усі кнопки підряд

  • Уявляти себе Брюсом Віллісом та вилазити на дах кабіни

Уявляти себе Брюсом Віллісом

До речі, якщо б ви жили в Голландії, то, застрягши в ліфті, навряд чи засмутились би :) Адже змогли б отримати 75 євро (а це наразі 2300 гривень)! Саме таку компенсацію пропонує голландська страхова компанія Hullberry за страховим випадком “застрягання у ліфті”.
Тут треба сказати, що Hullberry Insurance Company, мабуть, найбільш незвичайна страхова компанія в світі. Прагнучи показати власну лояльність і завоювати довіру страхувальників, вона вирішила пойти на деякі виключення з правил.

Ось лише кілька найнесподіваніших ЇЇ страхових пропозицій:

1. Підвищення цін на бензин

Якщо ціна на бензин зросте більш ніж на 15%, то на наступні 1000 літрів страховка зобов'язується відшкодувати додаткові витрати. Вартість полісу: 19,95 євро на рік.

2. Зачинилися двері

Ви вибігли з будинку без ключів, а двері зачинилися. Страхова обов'язково заплатить вам аж до 100 євро, в залежності від часу дня і тижня. Вартість: від 18 євро на рік.

3. Невдача в лотереї

Той, хто за рік не менше 52 разів зіграв у лотерею і жодного разу нічого не виграв, отримає від страховика 2500 євро. Шанси на страховий випадок складають 1:4900, що зовсім непогано, враховуючи, що шанси виграти головний приз у лотереї з шести цифр складають 1:14 000 000. Вартість полісу: від 12 до 28 євро на рік.

4. Сказали "ні" біля вівтаря

Звичайно, для людини, з якою так жорстоко обійшлися, 100 євро - слабка втіха. Однак, якщо ви не впевнені у своєму партнері, можна “підстилити соломки”. Вартість: від 12 до 28 євро на рік.

5. Чужа дитина

Зазвичай, хто матір - відомо достовірно. Питання в тому, хто батько? Чоловіки, які не довіряють своїй партнерці, можуть застрахуватися від цього ризику. У разі викриття невірності з боку дружини, вони отримають 500 євро. Вартість: від 12 до 28 євро на рік.

6. Прихована камера

Компанія пропонує придбати страховий поліс, який захистить його власника від зняття на приховану камеру. Якщо це станеться, потерпілий може отримати аж до 1000 євро компенсації. Вартість: від 12 до 28 євро на рік.

7. Викрадення інопланетянами

"Страхова премія виплачується в разі, якщо підписанта проти його волі викрадуть із Землі інопланетяни", - йдеться в договорі страхування. В цьому випадку потерпілому присудять 5000 євро. Однак потрібно буде пред'явити довідки від лікарів і авіакосмічних органів. Вартість: від 12 до 28 євро на рік.

Викрадення інопланетянами

Від голландської Hullberry не відстають й компанії в Америці та Європі - на данний час страховики пропонують до 3000 страхових продуктів, серед яких в прямому сенсі фантастичні види страхування.

Так, Лондонська "Goodfellow Rebecca Ingrams Pearson" (GRIP) продала майже чотирьом тисячам набожних дівчат поліси страхування від непорочного зачаття. Щорічний внесок за таким полісом склав 150 доларів. У тому випадку, якщо страховий випадок трапиться, компанія буде зобов'язана виплатити постраждалій 1,5 млн доларів.

Шведська компанія Bisso запропонувала своїм клієнтам абсолютно нову послугу. На додаток до звичайного страхування автомобіля, водії можуть отримати абсолютно нові можливості: всього за 850 крон (112 доларів) водій отримує страхування від штрафу за перевищення швидкості (але тільки, якщо перевищення було не більше, ніж на 30 км/ч). Також за додаткову ціну водії зможуть застрахуватися від штрафів за неправильну парковку. На жаль, страховка покриває тільки штрафи, тому любителі швидкої їзди все одно ризикують позбавленням прав.

Цікавим випадком є страхування чергового подолання Ла Маншу. Один дивак вирішив переплисти протоку у ванні, попередньо застрахувавшись на 100 тисяч фунтів. Андеррайтер британської компанії "Lloyd`s" незворушно прийняв цей ризик, висунувши лише умову, щоб зливний отвір у ванні був закритий пробкою.

Сподіваємось, такі цікаві продукти незабаром з’являться і в арсеналі відчизняних страхових компаній. А в житті українців хоча й траплятимуться несправні ліфти, забуті ключі та невдачі в лотереях, проте їх наслідки вже не засмутять як раніше!

 

 

P.S. Не забувайте підписуватися на нашу групу у Telegram - t.me/TASlife, та на нашу сторінку у Facebook - facebook.com/taslifeofficial  

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
442
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
127
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
114
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
156
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
319
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
179
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
247
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
237
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей
Для батьків
9
325
Рамка фінансових компетентностей для дошкільнят
В січні цього року Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку оприлюднила Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України. Рамка — це документ, в якому описується набір знань, умінь, навичок і особливостей ставлення до […]
Читати далі
Стаття
Спеціальні рубрики
7
257
Мрія Романа Бабича
Сьогодні, 1 лютого, був би День народження нашого Ромчика… В цей День ми хочемо не лише згадати нашого Героя, а й озвучити його мрії, слова та знання, які він передавав нам. Роман казав, що курси домедичної допомоги має пройти кожен українець.
Читати далі