Страхова подія Оплата Viber бот Email
#Результати і рейтинги

Як ми працювали у 2016 році

TAS Life team
19.10.2017
9хв
393

2016 рік був для нас незвичайним та унікальним. Ми наростили продажі, збільшили обсяги страхових виплат, заробили гідний інвестиційний дохід для наших клієнтів, запустили унікальний сервіс виплат за 24 години, і провели історичну угоду на страховому ринку України: придбали страхову компанію «Ейгон Лайф Україна». А тепер по порядку.

Хто наші клієнти?

Ми пишаємося тим, що наші консультанти, представники і партнери є в кожній області України. Завдяки цьому, у нас є клієнти майже у всіх містах нашої країни.

 

Откуда наши Клиенты

 

Тільки 33% наших клієнтів живуть в обласних центрах. 67% - жителі невеликих міст і сіл. Напевно, за щоденною метушнею міські жителі не завжди встигають подумати про майбутнє та про по-справжньому важливі речі.

Клиенти

Серед наших клієнтів більше жінок - 54%. Вони більш серйозно ставляться до питань майбутніх накопичень і захисту бюджету сім'ї. І майже кожен п'ятий застрахований - це дитина.

статистика

 

Як ми продавали?

У минулому році ми уклали майже на 30% більше нових договорів накопичувального страхування і майже на 20% більше договорів страхування життя
позичальників кредитів.

как мы продавали

Кожен квартал ми укладали понад 20 тис. нових договорів страхування.

динамика

 

Серед наших клієнтів в минулому році попитом користувались договора, номіновані в гривні. Накопичувальні договори, прив'язані до іноземної
валюти (долар і євро), займали в нових продажах не більше 24%.

валюта

Середній річний внесок, який сплачували наші Клієнти за своїми договорами страхування, залежав від типу придбаної страхової програми. І становив від 629 грн. (за звичайними договорами страхування від нещасного випадку) до 162 000 грн. за програмами ануїтетних пенсійних виплат.

sales

Найбільша сума, на яку було застраховане життя нашого Клієнта, склала 20 000 000 грн.

самая большая сумма

Як ми выплачували

МИ ДУЖЕ ЛЮБИМО СТРАХОВІ ВИПЛАТИ! Тому що це і є суть бізнесу, яким ми займаємося, суть страхової послуги. Нам набагато приємніше говорити про те, скільки грошей ми виплатили нашим Клієнтам, ніж про те, скільки страхових платежів ми зібрали, які рейтингові місця ми зайняли, скільки активів ми сконцентрували під нашим управлінням або скільки прибутку ми заробили.

Загальний обсяг страхових виплат в 2016 році склав майже 72 млн. грн. З яких основна частина припала на виплати за накопичувальними договорами страхування, термін дії за якими добіг кінця (майже 66 млн. грн).

За п'ять останніх років ми виплатили нашим клієнтам понад 220 млн.грн.

выплаты

Найбільша виплата за накопичувальною програмою, термін якої закінчився, становила 1,8 млн.грн.

выплаты по дожитию

А найбільша сума по ризику (в даному випадку, смерті через хворобу) склала 423 тис.грн.

выплаты по летальному исходу

Виплати по дожиттю (або іншими словами, виплати накопиченого капіталу) домінують серед усіх типів страхових виплат.

структура выплат

А серед ризикових виплат найбільшу питому вагу зайняли виплати по смерті в результаті хвороби, травматизму і втрати працездатності в результаті нещасного випадку.

структура выплат другие риски

Ми не просто любимо багато виплачувати, а й намагаємося робити це максимально швидко. У 2016 році ми першими запустили унікальний і досі єдиний на ринку страхування життя України сервіс по виплатах в один день. Це стало можливим завдяки приналежності до фінансової групи "ТАС" і нашим бажанням постійно піклуватися про наших клієнтів.

Якщо у Вас закінчився Договір накопичувального страхування і в Вашому місті є відділення нашого партнера "ТАСкомбанк" - приходьте з усіма необхідними документами до відділення, і протягом 24 годин Ви отримаєте всю страхову виплату на Ваш рахунок, відкритий в ТАСкомбанк. Ця послуга дуже швидко набула популярності серед наших Клієнтів, і вже сьогодні більше 70% всіх страхових виплат по Дожиттю ми робимо протягом одного дня.

выплата в 1 день

Як ми управляли активами

Чомусь вважається, що управління активами, а простою мовою, клієнтськими грошима, мало не найбільш закрита і секретна частина роботи страхової компанії. А ми думаємо, що це повинна бути однією з найбільш прозорих та зрозумілих складових роботи будь-якого страховика. Тут не може бути ніяких таємниць або білих плям. Тому ми починаємо крок за кроком публікувати і пояснювати, як в СК "ТАС" відбувається управління активами, які забезпечують поточні і майбутні страхові виплати для наших Клієнтів.

Це дуже велика тема, і ми обов'язково присвятимо їй окремий блог. А поки почнемо з того, що страхова компанія може вкладати (інвестувати) клієнтські гроші в строго визначені законом фінансові інструменти (депозити, акції, облігації, дорогоцінні метали, нерухомість і т.п.). До кожного такого інструменту законом встановлені певні вимоги (рейтинги, граничні розміри вкладень і т.п.). Більш детально про це можна прочитати тут. Також, крім законодавчих вимог, є ще реалії фінансового ринку України, і не всі дозволені інструменти сьогодні просто доступні для інвестування в нашій країні.

У 2016 році інвестувати можна було в досить обмежений набір фінансових інструментів, серед яких переважали банківські депозити та облігації внутрішньої державної позики.

Ми не стали винятком, і намагалися підібрати оптимальний баланс між надійністю інвестицій і їх прибутковістю.

структура инвестиций

Закон зобов'язує компанії зі страхування життя розміщувати мінімум 25% всіх активів в так звані низькоризикові фінансові інструменти. Це не означає, що інші типи вкладень - більш ризикові, але кращого терміну поки не знайшлося. До низькоризикових типів інструментів відносять вкладення в облігації внутрішньої державної позики, депозити державних банків і банків з рейтингом не нижче АА за національною рейтинговою шкалою. У СК "ТАС" на 31.12.2016 цей норматив перевиконувався майже в 2 рази. Обсяг вкладень в такі категорії інструментів становив більше 53% від усіх активів.

низкорисковые активы

 

І більше 34% всіх наших активів було розміщено в інструменти, в тому чи іншому вигляді належать державі (ОВДП і депозити держбанків).

инвестиции

Продумана інвестиційна політика, швидка реакція на зміни на фінансових ринках, дозволила нам в черговий раз заробити для наших клієнтів гідний інвестиційний дохід. 

доходность в гривне

 

 

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття як працює ТАС-Лікар?
Страхові виплати
1
70
Як працює програма “ТАС-Лікар”?
Ми продовжуємо розповідати вам реальні історії наших виплат – і цього разу пропонуємо розібрати цікавий кейс за програмою “ТАС-Лікар”. Наше знайомство з Клієнтом відбулося в січні 2021 року, коли 56-річний чоловік оформив для себе програму “Доктор ТАС” (так називався попередник “ТАС-Лікаря”). Влітку того ж року в чоловіка був діагностований рак кишківника і ми взялися за […]
Читати далі
Стаття Як оплатити страховку ТАС Лайф через монобанк
Спеціальні рубрики
12
169
А страховку TAS Life оплатити mono?
Ваша улюблена страхова компанія та її фанТАСтичний партнер – monobank – придумали, як зробити життя наших спільних Клієнтів більш комфортним! Відтепер у вас є можливість сплачувати страхові внески за будь-яким договором TAS Life через улюблений додаток mono. Та про все по порядку! Що саме змінилось? Раніше наші Клієнти могли сплатити внески: на сторінці “Оплата” на […]
Читати далі
Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
621
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
297
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
165
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
206
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
377
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
227
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
290
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
280
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі