Страхова подія Оплата Viber бот Email
#ПартнериТАС #ТАС_про_ЗДОРОВ'Я

Сніданок з TAS life

TAS Life team
28.03.2019
4хв
838
0

Якщо ви слідкуєте за нашою сторінкою у Facebook, то знаєте, що до переліку крутих партнерів Клубу Успішних Дітей нещодавно приєднався Центр Доктор Мельник, що спеціалізується на обстеженні стану здоров’я  за допомогою унікальної методики - іридодіагностики. 

Мельник Олена

Засновник та директор Центру – Олена Мельник – лікар з багаторічним досвідом роботи, також відома на всю Україну участю в телевізійному проекті від каналу СТБ «Цієї миті рік потому» в якості експерта з харчування. Окрім цього Олена діючий член Української асоціації народної медицини (з 1994 року), Міжнародної гомеопатичної Ліги (з 2001 року) та Асоціації превентивної та антиейджинг медицини (з 2010 року); проходила стажування в США  (Grinell Regional Medical Center, AIWA), Німеччині (Hannover) та Росії (Москва).

Для читачів нашого блогу Олена розкриє секрети правильного сніданку:

"У сьогоднішньому ритмі життя потрібно міцне здоров'я і висока працездатність. До того ж, бути здоровим - це модно!

Засоби масової інформації, глянцеві журнали  та інтернет наперебій розповідають про нові течії в оздоровленні, новітні  методики, тощо ....

21 століття на дворі - а людина так і не змінилася! У нас все ті ж потреби. Так, вони різні, але є базові: безпека, їжа та  продовження роду, а також: відпочинок, сон, кохання, соціальна реалізація та визнання і т. д.

Потреба в їжі одна із головних. Саме тому величезна індустрія - харчова промисловість - працює на задоволення цієї потреби.

Сніданок з TAS life

Тому і ми почнемо нашу розмову з того, що ж нам рекомендує союз дієтологів і МОЗ України. Нещодавно була прийнята та рекомендована як керівництво до дії так звана «Тарілка здорового харчування». Саме там прописані та намальовані в вигляді тарілки  рекомендації щодо вживання основних груп продуктів: білків, жирів та вуглеводів, води, овочів фруктів та багато іншого.

Давайте тепер поговоримо про один із найважливіших прийомів їжі – сніданок.

Багато пацієнтів на прийомах мені кажуть, що вони не снідають з якоїсь причини (не встигаю, не хочу, немає апетиту).

Чому так важливий сніданок, особливо для працюючих людей?

Тому що, якщо наш організм порівняти зі складним механізмом - візьмемо наприклад автомобіль - то без бензину, масла вона навряд чи рушить з місця. Ми, звичайно, не залізяка і у нас багато резервів внутрішньої компенсаціі - генетика, м'язовий запас.  Отже, ми маємо сили вранці встати, вмитися, деякі навіть зробити зарядку. Але чому ж ми не "заправляємо" наш складний механізм? Адже нам треба вже зранку приймати безліч  рішень та думати про майбутні дії (як доїхати, зателефонувати, написати...)

Поговоримо конкретно про офісних робітників.

Їхні потреби істотно відрізняються від потреб сільського жителя, що працює наприклад на городі на свіжому повітрі, працівників вугольних шахт, або іншої важкої фізичної праці, спортсменів, дітей або годуючих матерів, і т.д.

Офісні працівники сидять годинами за комп'ютером, працюють мозком, навіть приймають важливі стратегічні рішення, іде масивне навантаження на очі. А наші очі – це частина мозку. Крім того офісні співробітники зустрічаються із такими проблемами як гіподинамія, нервові нагрузки, захворювання кишківника, венозні застої у малому тазі та надлишкова вага.

Сніданок з TAS life

Що ж треба враховувати при підборі продуктів для сніданків?

Харчова поживність, насиченість від невеликої кількості, легкість в приготуванні, доступність продуктів, сезонність та якість, зовнішній вигляд та ціна.

Рецепти сніданків з користю для здоров'я доволі прості: страви повинні містити  їжу, що легко засвоюється, з достатньою кількістю вітамінів та  мікроелементів. В ідеалі кількість калорій, споживаних на сніданок, має становити 40% від денного раціону і це – 500 ккал. Важлива не стільки калорійність скільки індивідуальна насиченість потрібними компонентами.

Сніданок з TAS life

Які ж вимоги до сніданку?

Перш за все ми рекомендуємо, щоб сніданок містив достатньо білку. Вже багато років ідеальним ми вважаємо вживати на сніданок яйця.

  • По-перше, це білок, що швидко засвоюється та включається у метаболізм.
  • По-друге – у жовтку яйця міститься повний набір необхідних для добової норми мікроелементів та вітамінів ( за виключенням вітаміну С).
  • По третє - це дешевий та доступний продукт для нашого населення.

Крім того – це легкість в приготуванні. Яйця можна вживати у будь-якому вигляді. Найкраще, звичайно – це омлет зі сметаною, в який ви зможете додати сезонні овочі та зелень, твердий сир або улюблені компоненти. Можна їсти яйця відварені, смажені (але не до чорної кірочки, звичайно), ними можна залити макаронні вироби та додавати до салатів та супів. Тобто, тут вже ваша фантазія вам підкаже.

Сніданок з TAS life

В сніданок також добре включати хліб або тости, із сиром та вершковим маслом, що буде як і білковою складовою, так і вуглеводною. Крім того, на сніданок ми рекомендуємо і круп’яні вироби. Це можуть бути цільні крупи - перлова, ячнева, пшенична, рис, пшоно, кус-кус, булгур, кіноа та інші зварені на воді, з вершковим маслом. Молочні каші дорослим людям, а особливо працюючим, не рекомендовано.

Не бажано їсти славнозвісну вівсянку та мюслі, які довго бродять у кишківнику та дають хибне відчуття ситості, що швидко зникає. Крім того, вживання вівсяних та інших пластівців на сніданок - це нічим не обґрунтовані уявлення про правильне харчування. Ми таке не рекомендуємо тим людям, що піклуються про своє здоров’я та багато працюють.

До сніданку добре вживати чай чорний, каву натуральну заварну або какао із вершками та цукром, бо ми з вами будемо підтримувати і "годувати" в першу чергу мозок, що потребує глюкози, та судини, які чекають на білок та нормалізацію тонусу.

Сніданок з TAS life

Для офісних співробітників ми рекомендуємо такі страви для сніданку-перекусу в офісі:

  • На грінці сир тофу із яйцем
  • паштет із квасолі на хлібцях
  • яблучний фітнес-пиріг

Тож віднесіться до свого сніданку із увагою та фантазією. Адже правильний початок дня – запорука плідної роботи на весь день! Будьте здорові!"

Нагадаємо, що учасники Клубу Успішних Дітей отримують знижку у 20% на всі процедури Центру Доктора Мельник!
Дізнайтесь більше про наш Клуб та його крутих партнерів за цим посиланням >>  

 

 Сніданок з TAS life

P.S. Не забувайте підписуватися на нашу групу у Telegram - t.me/TASlife, та на нашу сторінку у Facebook - facebook.com/taslifeofficial  

Сподобалась стаття?
Поділись з друзями!

Чи була стаття корисною?

Залиш свій відгук!

Може бути цікаво

Стаття ТАС-Пенсія
Все про пенсію
2
441
Рекордна виплата за програмою “ТАС-Пенсія”
В цю середу ми зробили виплату за програмою “ТАС-Пенсія” і наразі це наша найбільша виплата з початку року. Але не тільки через велику суму ми вирішили розповісти вам про цей кейс. А ще й тому, що він гарно ілюструє, як працюють пенсійні страхові продукти.   В 2019 році до нас звернулась 70-річна Клієнтка із бажанням […]
Читати далі
Стаття страхова компанія John Hancock
Спеціальні рубрики
5
127
7 запитань до компанії John Hancock
Всесвітньо-відома американська страхова компанія John Hancock, що є засновницею нашого партнера – страхового пулу IGP, зібрала на своєму сайті найбільш часті запитання, на які їм доводилось відповідати протягом своєї роботи. Впевнені, багатьом нашим читачам також буде цікаво дізнатись на них відповідь. Також ми додали від себе корисні підказки, що допоможуть зорієнтуватись в страхових продуктах та […]
Читати далі
Стаття Елізабет Голмс
Спеціальні рубрики
8
114
Theranos: Від революції в медицині до краху афери
Якщо ви вперше чуєте ім’я Елізабет Голмс чи назву її компанії Theranos – сідайте зручніше, бо це одна з найцікавіших історій злету та падіння за останні десятиліття.   Злет… Американка Елізабет Голмс вже від народження отримала величезний бонус для вдалого старту в житті. Народилась у Вашингтоні в заможній та впливовій родині – її батько був […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансовий хомпетентностей для 10-12 класів
Для батьків
15
156
Рамка фінансових компетентностей для дітей 16-18 років
Це останній розділ, присвячений Рамці фінансових компетентностей для дітей та молоді. Перші три можна передивитись за цими посиланнями: Дошкільнята Діти 6-10 років Підлітки 11-15 років А цього разу мова піде про її найстаршу вікову групу – учнів 10-12 класів. Тут ми пропонуємо зупинитись на такому понятті, як профільна середня освіта. Адже саме так, згідно нового […]
Читати далі
Стаття Як працює страхування життя
Для батьків
1
319
Як працює страхування життя – або “подарунок з відстрочкою”
Вчора ми здійснили одну цікаву виплату, а вже сьогодні – розповідаємо про це в нашому блозі. Цікава вона тим, що на її прикладі можна показати, як в страхуванні життя працюють одразу декілька факторів. Отже, все почалось у 2014 році, коли мешканка Кривого Рогу застрахувала свою 11-річну дочку 27 лютого, прям у день її народження, зробивши […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Для батьків
13
179
Рамка фінансових компетентностей для дітей 11-15 років
Це передостанній блог з серії, яка висвітлює зміст Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді, що була нещодавно розроблена та запропонована Робочою групою, до складу якої увійшли МОН, НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та інші. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, можна подивитись за цим посиланням, а другу, про учнів 1-4 класів – […]
Читати далі
Стаття Як зробити щасливу маму
Для батьків
3
247
Як зробити щасливу маму?
В інтернеті ходить мем «пішла робити щасливу маму». Не було б так смішно, якби не було так правдиво. Адже насправді емоційний стан мами впливає на всю родину. Згадайте, якщо у вас гарний настрій, то і погану оцінку в школі ви сприймете як «нічого страшного», розкидані речі злять, але не такою мірою, що ви готові їх […]
Читати далі
Стаття
Для батьків
11
237
Рамка фінансових компетентностей для дітей 6-10 років
В цьому блозі ми продовжуємо знайомити вас із переліком навичок та вмінь для дітей та молоді України, яку запропонувала Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку. Першу частину, яка присвячувалась Рамці фінансових компетентностей дошкільнят, […]
Читати далі
Стаття Рамка фінансових компетентностей
Для батьків
9
325
Рамка фінансових компетентностей для дошкільнят
В січні цього року Міжвідомча робоча група у складі фахівців Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства освіти і науки України та Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку оприлюднила Рамку фінансових компетентностей дітей та молоді України. Рамка — це документ, в якому описується набір знань, умінь, навичок і особливостей ставлення до […]
Читати далі
Стаття
Спеціальні рубрики
7
257
Мрія Романа Бабича
Сьогодні, 1 лютого, був би День народження нашого Ромчика… В цей День ми хочемо не лише згадати нашого Героя, а й озвучити його мрії, слова та знання, які він передавав нам. Роман казав, що курси домедичної допомоги має пройти кожен українець.
Читати далі